sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Ameriikan herkkuva

Minä vaan tiskaan astioita ja luutalla lakasen laattioita...


Käytiinpä eliseltään Hiski Salomaan syntymäpitäjässä pokkaamassa nome-kokeista tollanen pokaali. Että tiskiä riittää.
1. Haku: Tekee hyvää, riittävän laajaa hakua, joskin into on hieman vaihtelevaa. (kauhee kaatosade. Oo siinä sitten niin innostunut.)
2. Ohjattavuus: Selvittää tehtävän vaivattomasti. (kyllähän toi nyt on helppoo, kun kädellä näytetään, minne pitää mennä)
3. Paikallistamiskyky: Näkee hyvin pudotukset, joskin toisen riistan talteenotto voisi olla suoraviivaisempi. (Eivät ...tana huomoineet, että se toinen sorsa oli rahoitettua lajia.) 
4. Reagointi laukauseen: Vähäistä rauhattomuutta ensimmäisen laukauksen aikana.(Huomasin heti, että se ampuja oli aika rapulassa. Haulikon piippu sojotti sinne sun tänne. Ihan niin kuin mummi starttipistoolilla. Kyllä siinä vähän tulee rauhattomaksi kun pyssy annetaan vähän kelle sattuu)
5. Riistan käsittely: Vähäisiä puutteita luovutuksessa vedestä noudetulla riistalla. (Oli niin helvetin kylmää vettä, että leuat kramppas just riittisellä hetkellä)
6. Vesityöskentely: Hyvä ( kuten jo sanoin, ei siellä kylmässä vedessä turhaan viittiny pulikoida)
7. Jäljestämiskyy:Selvittää jäljen (piis of kake)
8.Yleisvaikutelma: Tasaisella vauhdilla kokeen eri osiot tehnyt koira, jolla vähäisiä puutteita riistan käsittelyssä.( Ne oli kaikki jotain pakastetuotteita. Saispa joskus käsitellä okein tuoretta riistaa)

Että sillee... ALO 1... Kokeessa oli 15 koiraa, joista mä olin ainut joka suoritti kaikki 7 osiota hyväksytysti. Repikää siitä.


4 kommenttia:

 1. PALJON ONNEA ja haleja ja rapsutuksia, VAU!!!

  Oikee metsästyskoira, kyllä nyt kelpaa, emäntä taitaa olla niin onnesta soikeena, ettei ole vieläkään tajunnut mitä tapahtui ;)). Sä voit koittaa vähän nopeuttaa paluuta sottaamalla vähän kotona tai keksimällä jotain muuta koiruutta.

  VastaaPoista
 2. PALJON ONNEA!

  Vau, hienoa työtä, ei ne ykköset koskaan helpolla irtoa. Sit vaan jaktoa ... ;)

  VastaaPoista
 3. Onnea hienosta suorituksesta!

  Ei muuta kun uusiin kokeisiin ;))

  VastaaPoista
 4. Tää toimiikin villisti, noh näitä kommentteja nyt sitten riittää, mutta onpa aihettakin ;)

  VastaaPoista